SEGREGACIÓ i APARTHEID a persones amb discapacitat: Interior porta a Junts pel Sí a impedir la tramitació de la llei de segona activitat

Junts pel Sí presenta una esmena a la totalitat a la proposició de llei de segona activitat

Sala d'espera només per raça negra. Per ordre de departament de policia

El PDECat arrossega ERC i Demòcrates de Catalunya a presentar una esmena a la totalitat a la proposició de llei de regulació de la segona activitat d’aplicació als cossos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al de Mossos d’Esquadra i al de les Policies Locals.

El que està fent el departament d’Interior implicant a Junts pel Sí perquè es rebutgi tramitar aquesta proposició de llei és una GRANDÍSSIMA VERGONYA. Molt més quan la intenció del Govern és presentar després un projecte de llei de segona activitat que, de ben segur, suposarà un sistema d’APARTHEID i retallada de drets de persones amb discapacitat.

Directament diem que no ens creiem que ERC i Demòcrates de Catalunya opinin el mateix que PDECat en aquesta qüestió. Per aquest motiu, no entendríem que no votessin diferent de PDECat en una qüestió que té a veure amb DRETS HUMANS I DISCRIMINACIÓ DE PERSONES AMB DISCAPACITAT en aquests cossos.

Seria incomprensible que es posi l’excusa de la disciplina de vot ara que resulta que veiem a la premsa que tan necessitat està el PDECat, com a conseqüència de la seva reconversió des de CDC, de disposar d’uns senyals d’identitat que ho identifiquin com una opció política amb personalitat pròpia que està disposat fins i tot a trencar la disciplina de vot de Junts pel Sí i votar diferent d’ERC per accentuar el seu perfil.

No ens podem creure que ERC i Demòcrates de Catalunya posin l’excusa de la disciplina de vot per donar suport a POLÍTIQUES DE SEGREGACIONISME

El PDECat i ERC, en realitat, ja han votat diferent en el Parlament en més d’una ocasió en aquesta legislatura. Ho han fet, normalment sempre en mocions, en qüestions com el tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units, el conflicte entre Israel i Palestina, la gestió dels purins o, sense anar més lluny en un ple recent, la remunicipalizació de serveis públics privatitzats o externalitzats i de la gestió de l’aigua. La diferència és que abans des del PDECat es procurava mantenir la cohesió de Junts pel Sí encara que fora a costa de votar en contra dels propis criteris i a partir d’ara, segons la premsa, s’encoratjarà el vot en coherència amb els propis principis a risc que no es coincideixi amb ERC i de provocar la pèrdua de votacions, que s’assumiran com la conseqüència normal de la defensa d’un determinat model polític.

Tenint en compte això, no ens podem creure que ERC i Demòcrates de Catalunya posin l’excusa de la disciplina de vot per donar suport a POLÍTIQUES DE SEGREGACIONISME en aquests cossos dirigides a

SEPARAR,

EXCLOURE

I APARTAR A GRUPS

tals com certes persones amb discapacitat de la resta de companys que, pel mateix motiu de disminució de la capacitat (discapacitat), passin a segona activitat, amb base principalment a plantejaments de tipus ideològic de persones del departament d’Interior.

Segons les intencions que porta el Govern, abans de voler crear un nou estat potser ja volen començar vulnerant la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat amb els Bombers, Mossos i Policies Locals discapacitats. El més fort és que ho faran alhora que estan tramitant una llei contra tot tipus de discriminació. La hipocresia agafa nivells surrealistes.

Senyors de Junts pel Sí, el nou estat que volen crear estarà basat en polítiques de segregacionisme?

Senyors de Junts pel Sí, si no respecten ara la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat amb la seva policia, serà pitjor encara en un nou estat?

Senyors de Junts pel Sí, separaran, exclouran i apartaran persones de raça negra, dones o d’homosexuals? O només ho volen fer amb persones amb discapacitat?

Els recordem que LA DISCAPACITAT TAMBÉ ÉS UN MOTIU DE DISCRIMINACIÓ. Segregar i no tractar amb igualtat a persones amb discapacitat depenent del grau és discriminació.

Zona per raça blanca

A la Llei de pressupostos aprovada recentment, quan el departament d’Interior diu que estudiarà les situacions de discapacitats sobrevingudes per “adequar les estructures” dels cossos a aquestes situacions, ho tracta com si fos una cosa a part de la situació de segona activitat.

Senyors de Junts pel Sí, les estructures dels cossos ja estan adequades a les situacions de discapacitats sobrevingudes amb la SEGONA ACTIVITAT. Els requisits per a poder passar a segona activitat són per edat o per disminució de la capacitat (discapacitat).

Tal com regula l’article 1 de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat, tota persona que hagi passat a segona activitat per motiu de disminució de la capacitat per a complir el servei ordinari, és una persona amb discapacitat.

Per tant, si ja tenim regulada la segona activitat per a les discapacitats sobrevingudes, no hi ha motiu per “adequar les estructures” si no és per impedir que certs graus de discapacitat puguin passar a treballar en aquesta situació en peu d’igualtat i crear per llei altres places amb altres drets més retallats només per a segregar uns graus, i d’altres directament expulsar-los al carrer.

Per què no diuen clar que es vol seguir el camí que s’ha seguit fins ara?: Un sistema d’APARTHEID i retallada de drets de persones amb discapacitat

Des d’aquí hem de recordar que totes les persones amb discapacitat, amb incapacitat permanent o sense, estan emparades pels mateixos drets. Treure directament (sense valorar capacitats pel tribunal mèdic) certes persones de poder passar a segona activitat per motiu d’incapacitat permanent és fer-ho per motiu de discapacitat i, per tant, és discriminatori.

Per què no diuen clar que es vol seguir el camí que s’ha seguit fins ara?: Un sistema d’APARTHEID i retallada de drets de persones amb discapacitat, la segregació de la segona activitat de les persones amb discapacitat declarades en situació d’incapacitat permanent laboral, encara que sigui totalment compatible, i expulsar-los al carrer o apartar-los a altres places més precàries amb menys retribucions.

És per això que Junts pel Sí ha presentat una esmena a la totalitat a la proposició de llei, perquè, si es guanya, el Govern presentarà després un projecte de llei per consolidar l’APARTHEID de persones amb discapacitat en aquests cossos.

 Ciutadans, l’únic grup parlamentari que va complir el compromís i la paraula donada i va presentar la proposició de llei que compleix la Convenció

Va ser el grup parlamentari de Ciutadans qui el 14 de febrer de 2017 va presentar la proposició de llei al registre del Parlament de Catalunya. Aquesta proposició de llei ja va ser presentada per tots els grups parlamentaris el 13 de juliol de 2015, però com dequeia la legislatura i la llei no es podria tramitar tots els grups parlamentaris van firmar un document amb el qual assolien el compromís de què la proposició de llei es tornaria a presentar a la següent legislatura.

Malgrat el compromís signat per tots i després de tot aquest temps, només Ciutadans l’ha presentada.

Per desmuntar i impedir la presentació de la proposició de Llei, i fer que el compromís firmat pels grups parlamentaris fos paper mullat, el Govern sempre ha desplegat tota la seva “artilleria”:

-Va demanar un dictamen lamentable de la Comissió Jurídica Assessora el qual s’ha ideat i redactat com un atac frontal en contra de tot el contingut de la proposició de llei. Vam realitzar un extens Informe sobre aquest dictamen que va estar entregat a tots els grups parlamentaris. Fins i tot el CERMI va afirmar que aquest dictamen vulnerava la Convenció.

-Diuen repetidament que el Govern està a punt de presentar un projecte de llei de segona activitat que ho solucionarà tot. Amb qui es negocia?

El que necessitem és una llei de segona activitat com la que s’ha presentat ara, una llei que posi fi a la discriminació, que respecti els drets humans i la igualtat a mossos d’esquadra, bombers i policies locals quan tenen una discapacitat sobrevinguda.

No necessitem un projecte de llei de segona activitat segregacionista de persones amb discapacitat

Si es guanya l’esmena a la totalitat i es tomba aquesta proposició de llei, amb la trajectòria que portem, creieu sincerament que Interior pot presentar després un projecte de llei de segona activitat que respecti els drets d’aquestes persones? No necessitem un projecte de llei de segona activitat segregacionista de persones amb discapacitat.

És aquest l’estat independent que volen vostès? 

Des del 2015 estem implicats en què el Parlament tramiti una proposició de Llei de segona activitat d’aplicació a tots nosaltres i que d’una vegada s’acabin les situacions que estem patint de discriminació i de vulneració del principi d’igualtat que anem denunciant des de mitjans del 2007. També el CERMI, el COCARMI i el Síndic de Greuges han denunciat aquesta situació.

Però el que veiem és que el que és prioritari pel Govern és que les persones amb discapacitat puguin ser segregades o expulsades al carrer sense ni tan sols valorar quines altres funcions podrien fer en segona activitat, de les moltes i molt variades que hi ha als cossos.

En tot aquest temps hem vist clarament el “REBUIG” que el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya sent perquè la gent amb discapacitat sobrevinguda compatibilitzi la seva situació en aquests cossos amb una feina en segona activitat en igualtat de condicions, quan poden fer-ho perfectament.

Senyors de Junts pel Sí, és aquest l’estat independent que volen vostès?

Hi haurà futures mobilitzacions. El nostre col·lectiu es veu abocat a mobilitzar-se davant l’esmena a la totalitat a la proposició de llei de regulació de la segona activitat i l’amenaça d’un projecte de llei del Govern que voldrà instaurar legalment l’apartheid.

Amb els drets de les persones amb discapacitat no s’hi juga. 

About AILMED SINDICAT (639 Articles)
L'Associació Sindical per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED SINDICAT) és una entitat compromesa en la defensa dels drets de cadascun dels membres del cos de Mossos d'Esquadra. La nostra missió es centra en garantir la igualtat i la no-discriminació en la integració laboral, assegurant que tots els membres, malgrat les possibles discapacitats sobrevingudes, puguin continuar desenvolupant altres funcions dins del cos o en altres àmbits de l'administració.

Deixa un comentari

Descobriu-ne més des de AILMED SINDICAT

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint